10 dingen om te doen als je alleen thuis bent.

Heerlijk toch, om een mooi boek te lezen!

Misschien zit je momenteel in je eentje thuis vanwege het Corona virus dat nu erg actueel is, of om een andere reden, het maakt eigenlijk niet uit. Misschien kun je hier wat ideeën op doen. Na het lezen van de blog hoop ik dat je een keus hebt kunnen maken zodat je optimaal kunt genieten van je “me time”.

Een heerlijke uitgebreide maaltijd.

1. UITGEBREIDE MAALTIJD

Maak een uitgebreide maaltijd voor jezelf klaar met alles erop en eraan en neem rustig je tijd om ervan te genieten. Je bent toch alleen thuis en het is aan jou om zelf te bepalen als het nou ontbijt, lunch of diner gaat worden. Kijk hier eens om wat ideeën op te doen https://chickslovefood.com/

2. LEZEN

Lees een boek, begin nu eindelijk eens aan het boek dat je allang in de kast hebt staan. Neem er een heerlijk kopje thee of koffie bij, een koekje zou denk ik ook lekker smaken. Zoek een gezellig plekje uit en geniet van je boek.

3. SPORTEN

Er zijn wel honderden YouTube filmpjes te vinden op het internet over sporten/bewegen. Doe je sport kleding aan, zoek er een uit en doe mee. Het maakt helemaal niet uit hoe vaak je het filmpje zou moeten stoppen om even op adem te komen. Je hoeft je nergens voor te schamen, je bent toch in je eigen vertrouwde omgeving.

4. LUISTER NAAR MUZIEK

Muziek aan, koptelefoon op en genieten maar. Ben je iemand die van swingen houd, of toch liever luistert naar klassieke muziek. Doe lekker waar jij van houdt, je bent alleen thuis maar denk erom, veroorzaak geen overlast.

5. VAKANTIE PLANNEN

Begin alvast je eerstvolgende vakantie te plannen, waar zou je het liefst naartoe willen gaan? Ben je iemand die kiest voor een strand-, natuur- of relax vakantie! Helaas zitten we momenteel met het coronavirus en kunnen we nog niet uitreizen. Je kan wel alvast een beetje wegdromen over je eerstvolgende reis. 😀

6. LEER EEN NIEUWE TAAL

Ga online opzoek naar een taal cursus die je zou kunnen volgen. Nadat je vakantie planning rond is heb je meteen een idee welke cursus het zou kunnen worden. Alvast heel veel succes ermee.

7. NIEUWE RECEPTEN UITPROBEREN

Ga gewoon eens zoeken naar nieuwe recepten en probeer er een uit. Er zijn vast wel dingen die je weleens wilde uitproberen, ga gerust je gang. Ben je iemand die van koken of liever van bakken houdt? Voor mij een moeilijke keus omdat ik van koken én bakken houdt. Ik ben benieuwd waar jou voorkeur naar uit gaat!

8. KLEDINGKAST OPRUIMEN

Neem de tijd en pak de kledingkast eens aan, zoek uit wat je wel en niet meer aantrekt. Die veel te strakke jurk of broek mag je ook weg doen, zeg nou eerlijk wij houden onszelf vaak voor de gek door te denken “binnenkort past het wel weer”.

9. SOCIALE CONTACTEN

Maak tijd vrij om je sociale contacten te onderhouden, bel de vriendin eens op die je al zo lang niet hebt gesproken. Geef oma een belletje en vraag hoe het ermee gaat.

10. MAAK KLEDING

Als je nog nieuwe stofjes hebt liggen is het misschien een mooie gelegenheid weer eens iets nieuws voor jezelf te maken. Blader door je patroonboekjes en maak iets nieuws.

Kijk ook even hier om nóg meer ideeën op te doen. https://vrolijkefladderaar.nl/happy-life/mindstyle/100-dingen-om-in-je-eentje-te-doen/

Laat je even weten als er iets voor jou bij zat!

Groet en tot gauw!

Meanke

4 thoughts on “10 dingen om te doen als je alleen thuis bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top