12 dingen die vrouwen boven 50 jaar moeten weten!

Heerlijk onbezorgd op vakantie met je vriendinnen

Enkele jaren terug viel deze leeftijdscategorie een beetje buiten de boot en was weinig in beeld. Tegenwoordig is het helemaal rechtgetrokken en bijgesteld, de groep geboren in de jaren 50/60 is nu heel actief en ondernemend bezig. Ik ben zelfs 57 en voel me energiek. Op dit moment is zelfs iets meer dan de Nederlandse bevolking boven de 50 jaar. https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolkingspiramide Je hebt dit vast wel eens gehoord op een feestje en ook keihard mee gelachen; Wij hoeven geen gebak te halen, er is al een oude taart, of Sarah is 50 jaar, zet de rollator alvast klaar. Ik ga enkele weetjes met je delen, sommige dingen zijn grappig en anderen misschien confronterend. Til er niet te zwaar aan maar het is helaas wel de realiteit .

 • Je trekt je minder aan wat een ander van je denkt of vind, je hoeft je niet te bewijzen. (of ben ik de enige die er zo over denkt?)
 • Nee zeggen gaat steeds gemakkelijker af zonder schuldgevoel erover te hebben (of ben ik de enige die er zo over denkt?)
 • De woorden ouder worden niet meer gebruiken, je bent niet oud, noem het maar ervaren.
 • Iets waar je absoluut blij mee gaat zijn is dat je oorbellen nóg steeds passen die je kreeg op je 20ste verjaardag, ondanks dat je nu iets voller bent
 • Je zal merken dat een middagdutje wonderen doet, doordat het lichaam minder melatonine aanmaakt word je eerder wakker waardoor je halverwege de dag wel een powernap kan gebruiken.
 • Je hebt het gauw genoeg door als er iemand tegen je staat te liegen, been there, done that
 • Grijze haren, dat krijgen we allemaal, de een iets eerder dan de andere maar je weet dat het bij de leeftijd hoort en eraan zit te komen.
 • De elasticiteit van je huid verminderd, je krijgt een slappere huid doordat het bindweefsel zwak wordt. Daardoor moet je er meer aandacht aan besteden en voedende creme gebruiken.
 • De kinderen zijn als het goed is al groot en het huis uit, daardoor ben je niet meer gebonden aan de schoolvakantie. Je kunt op reis gaan wanneer het jou uitkomt én het is dan ook goedkoper.
 • De rimpels die tot voor kort nog onzichtbaar waren voor iedereen laten zich nu toch wel duidelijk zien. Als we het nu lach rimpels of kraaienpootjes noemen, laten we er maar vrede mee sluiten want ook dat hoort er helaas bij.
 • Extra calcium en vitamine D inname is absoluut geen luxe. Door verandering van de hormoon huishouding. Het remt botontkalking enigszins af.

Hier vind je nog meer weetjes; https://www.saarmagazine.nl/50-dingen-die-fantastisch-zijn-als-je-50-plus-bent/ Saar magazine is een tijdschrift voor 50 plus vrouwen en verschijnt 6x per jaar.

Het zou fijn zijn als je nog aanvulling(en) hebt en deze met ons zou willen delen.

Groet en tot gauw!

Meanke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top