Voor/nadelen van corona crisis.

Het jaar 2020 begon zoals alle andere voorgaande jaren, iedereen had zijn of haar plannen al klaar staan. Niet wetende dat er al binnen 3 maanden een grote wereldwijde verandering zou plaats vinden. De hele wereld werd op zijn kop gezet door de uitbraak van het virus. Een wereldwijde Pandemie brak uit, dit was iets geheel onverwachts. Niemand zag dit aankomen, het was beangstigend door de grote aantallen besmettingen en een nog groter aantal overlijden.

Een onzichtbare STOP knop werd ingedrukt!

Leek alsof de wereld werd stop gezet.

De meeste landen gingen in quarantaine, grenzen werden afgesloten, mensen mochten het land niet meer in en uit. Met uitzondering van de mensen met essentiële beroepen, werden mensen zoveel mogelijk geadviseerd om thuis te werken, kinderen volgden online onderwijs. Ouders moesten alle creativiteit uit de kast halen om de aller kleinsten thuis bezig te houden, tegelijkertijd grote broer en zus helpen met de online school lessen en niet te vergeten hun eigen werkzaamheden te verrichten.

Nadelen

Enorm veel mensen raakten hun banen kwijt, veelal zelfstandige ondernemers. Het plaatje hieronder toont cijfers uit een groot Nederlands-Rotterdams onderzoek. Veel meer mensen hebben last van lichamelijke klachten waaronder: angst, nerveusiteit, licht geraakt zijn, stress, moeite hebben zich te ontspannen, gevoel hebben niets meer te hebben om naar uit te kijken. Heb jij ook met een van boven staande klachten te maken? Trek aan de bel, zoek iemand waar je mee kan praten. Praten lost het misschien niet (meteen) op maar geeft lucht. Loop er niet mee rond, tegenwoordig zijn er verschillende manieren waarop we met elkaar in contact kunnen komen, een belletje of Whatsapp bijvoorbeeld. Bellen met de huisarts is ook een optie, je staat er niet alleen voor! https://www.socialevraagstukken.nl/angst-stress-en-somberheid-door-corona-verhalen-achter-de-cijfers/

Voordelen.

Het klinkt misschien ongelooflijk en je zult misschien wel denken “waar heeft ze het over”. Toch is het zo en zijn er ook voordelen te noemen. Geen lange reis afleggen om naar het werk te gaan, niet rennen door de regen om de tram te halen van 7:32. Een ander voorbeeld dat ik van iemand las was van een moeder die blij was de kinderen op woensdag middag en zondag ochtend niet naar sporten te hoeven brengen. Ze ervoer het als rust periode. Social media is tegenwoordig een “must” en niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, je kunt er je voordeel mee doen. Zelfstandige ondernemers die opdrachten binnen moeten halen zoeken het nu ook online. Misschien loop jij al lange tijd met het idee iets online te ondernemen. Het zou voor jou kunnen betekenen dat het nu de uitgerekende tijd is om daarmee te beginnen. Er is een enorm hoog percentage van de wereld bevolking die nu inkomen verdient met online werk. Ik zal het in een andere blog hebben over verschillende manieren van verdienen in je eigen omgeving. Heb jij misschien nog tips die je met ons wilt delen? laat gerust een bericht achter.

Groet en tot gauw!

Meanke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top