Mijn werk in een GGZ instelling.

Voordat ik je mee neem zal ik je eerst vertellen waar ik werk , misschien kun je daarvoor liever naar mijn blog “about me” waar ik het kort even over heb gehad. Ik werk in een GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) instelling in Rotterdam. Onze locatie heeft 3 etages, waarvan 2 gesloten afdelingen en de andere een open afdeling. Ik neem je vandaag mee en we hebben een dagdienst op de maandag, dat is namelijk 1 van onze drukste dagen.

Welkom op de afdeling, loop je even mee naar het kantoor waar ik je een sleutel zal geven van de afdeling, dit omdat we op een “gesloten” afdeling werken. Op de afdeling hebben we mensen die vrijwillig- met een Crisis- of Zorgmachtiging zijn opgenomen. Klik op de link voor meer informatie hierover https://www.pvp.nl/WVGGZ/ik-ben-opgenomen/Opname-met-IBS.

Na de overdracht delen we de taken

Het is 7:30 iedereen van de dagdienst is aanwezig (4 medewerkers op 16 cliënten) waarna de collega van de nachtdienst met de overdracht begint, dit duurt tot 7:45. De nachtdienst was erg druk in verband met de onrust van een cliënt die weinig sliep en veel begeleiding nodig had. Na de overdracht delen we de taken, zoals ik je al zei is maandag nogal druk. Elke ochtend is er “tiptijd” ( van 9:00-9:30 worden alle bijzonderheden van de cliënten besproken in een ruimte op de begane grond) .Op de maandag hebben wij ook cliënten bespreking, dan worden er van elke etage enkele cliënten besproken dit in verband met de voortgang van de zorg. Gemaakte afspraken worden geëvalueerd en eventueel aangepast, daarbij zijn alle betrokken disciplines aanwezig, waaronder de psychiater, behandelend arts, iemand van de verpleging, maatschappelijk werker, activiteiten begeleiding en eventueel ander disciplines.

Dhr. denkt dat wij hem willen vergiftigen

Wij controleren en delen vandaag de medicatie uit aan de cliënten, bij Dhr. A is er een extra aandachtspunt. Uit de bloeduitslagen van Dhr. A is te merken dat het verwachtte resultaat van de voorgeschreven medicatie nog niet te merken is, daarom blijf ik erbij totdat de medicatie door hem is ingenomen. Dhr. is achterdochtig naar medicatie toe en vertrouwt het niet. Dhr. denkt dat wij hem willen vergiftigen. Dit zorgt regelmatig voor spanning, dat is ook de reden van zijn opname bij ons op de afdeling. Hij kreeg dagelijks thuiszorg, maar door de achterdocht liet hij de thuiszorg medewerkers niet meer binnen en nam geen medicatie meer in. Zo rolde het balletje en werd hij uiteindelijk bij ons opgenomen. Als hij weer goed is ingesteld op medicatie en er weer afspraken gemaakt kunnen worden zal de zorg weer worden overgedragen aan ambulant medewerkers en thuiszorg zodat hij terug kan naar huis.

Tabletten in verschillende kleuren en vormen.

Na de medicatie ronde ontbijten we samen met de cliënten en nemen de dag activiteiten door. Er zijn verschillende therapieën per dag, individuele en groepsactiviteiten. De activiteiten vinden op de afdeling plaats of in de daarvoor bestemde ruimte op de begane grond. Voordat de cliënten door de activiteiten begeleidsters worden gehaald, geven wij als verzorgd personeel de eventuele bijzonderheden door.

Activiteiten met de ouderen, een onderdeel van de dagbesteding.

Eenmaal we terug zijn op afdeling gaan we de tafels dekken voor de lunch. We vragen aan Mw. B om de tafels te dekken, we kunnen meteen observeren als ze een goed overzicht heeft wat er allemaal op tafel moet komen te staan. Wij eten bij de lunch soep en boterhammen, de volgende medicatie ronde breekt aan en brengt weer de nodige spanning met zich mee. Dit keer is Dhr.A meegaand en neemt zonder problemen zijn medicatie in.

Daarna zit onze dagdienst erop

Na de lunch zijn er enkele mensen die gaan rusten, iets voor zichzelf doen of gewoon ervoor kiezen in de huiskamer te gaan zitten. Iemand vraagt om even naar de supermarkt te gaan en krijgt hierbij begeleiding. Daarna is het tijd voor ons om te gaan rapporteren, intussen komt een collega van de avonddienst binnen. De avonddiensten draaien we met 3 personeelsleden. 1 dienst is van 14:00-22:00 en de andere 2 zijn van 15:00-23:00. Om 15:00 is het tijd voor de overdracht die duurt tot 15:30, daarna zit onze dagdienst erop. Ik hoop dat je iets eraan hebt gehad. Het zou fijn zijn als je eens met ons wilt delen hoe een werkdag bij jou eruit ziet. Voel je vrij mij te volgen op social media en vergeet niet te abonneren zodat je als eerste op de hoogte bent van een nieuwe blog.

Overdrachtsmoment.

Tot gauw!

Meanke

3 thoughts on “Mijn werk in een GGZ instelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top