Gescheiden, hoe ga ik nu verder?

Het is definitief voorbij!

Geloof me, niemand stapt het huwelijksbootje in met het idee dat het op een echtscheiding gaat uitlopen. Het is een samenloop van omstandigheden waardoor mensen tot deze beslissing komen. Er zijn vele redenen te bedenken waardoor mensen beslissen om “de knoop door te hakken”. Het gaat tussen de twee mensen die met elkaar getrouwd zijn, het is niet aan buitenstaanders om hierover te oordelen.

Gescheiden en wat nu, ja wat nu! een van de partijen zal waarschijnlijk moeten zoeken naar een nieuwe woonruimte. Misschien heb je te maken met financiële achteruitgang en zal je helemaal opnieuw moeten beginnen. Je kan ook vrienden kwijtraken, het zal geen gemakkelijke periode zijn. Weet dat het van tijdelijke aard is en ook weer over gaat. Er zullen dagen zijn waar alles tegen zit, laat het maar over je heen komen (geloof me die dagen zullen er zeker zijn ” i’ve been there”). Een echtscheiding is toch iets dat je goed zal moeten verwerken, voordat je de draad weer kunt oppakken. Het is van groot belang om dingen een plaats te kunnen geven, zodat je het leven weer tegemoet kunt gaan. Neem je tijd ervoor om dingen af te sluiten, probeer ze een plaats te geven. Iedereen die hiermee te maken heeft verwerkt het op een eigen manier.Trek vooral aan de bel als je er behoefte aan hebt om erover te praten, ga opzoek naar een therapeut als je het niet meer trekt. Mensen zullen naar je toekomen met alle goedbedoelde adviezen maar verwerk het op jou eigen manier.

Ga jezelf niet afzonderen

Dingen waar je mee te maken zult krijgen:

  1. Een woning, die moet misschien verkocht worden, een woning waar je heel lang in hebt gewoond en gekoppeld is aan vele herinneringen.
  2. Financiële achteruitgang,als jullie twee verdieners waren zal je zeer zeker hiermee te maken hebben. Het zal best een zware periode zijn waar je doorheen zult moeten bijten, onthoud dit “na regen komt zonneschijn” het is tijdelijk.
  3. Emoties die zullen je op onverwachte momenten overvallen, onderdruk ze niet, probeer je niet sterk te houden maar geef eraan toe en laat je emoties vrij (het lucht op)
  4. Schuldgevoel, je zult van tijd tot tijd gedurende het verwerkingsproces wel eens het gevoel krijgen dat het jouw schuld is, of dat je het anders had moeten doen.
  5. Kinderen, als er kinderen bij zijn betrokken zou ik willen adviseren om dit als ouders zo goed mogelijk onderling te regelen, zodat de kinderen er zo min mogelijk last van hebben. Ze hebben er immers niet om gevraagd.

Op het moment dat je door een scheiding gaat spelen er zoveel emoties op. Omdat ik dit zelf ook heb meegemaakt kan ik hierover mee praten. Iedereen verwerkt een echtscheiding op een eigen manier, mijn manier was dingen op te schrijven (van me af schrijven noem ik het zelf) en lezen over mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en hoe ze ermee omgingen

Voel je vrij om een reactie achter te laten.

Groet en tot gauw!

Meanke

Dit bericht kan affiliate links bevatten, dat betekent dat als u een aankoop doet via mijn link, ik een kleine commissie ontvang zonder dat het u iets extra kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top