Extra coronamaatregelen in Rotterdam

Helaas loopt het aantal besmettingen in Rotterdam-Rijnmond, maar ook in andere steden in Nederland waaronder Amsterdam en Den-Haag weer op. Een enorm groot aantal nieuwe gevallen is gemeld. Er zullen zeker nieuwe maatregelen komen, aanstaande Vrijdag 19 September zal daar uitsluitsel over komen in de extra persconferentie waarbij Premier Rutte het land weer zal toespreken. Laten wij daarvoor het nieuws in de gaten houden.

Volgens het RIVM is het grote aantal nieuwe gevallen te wijten aan mensen die met klachten toch naar buiten gaan, in plaats van zich te laten testen. Ook het enorme aantal jongeren die het niet zo nauw neemt met de voorgeschreven regels is mede de oorzaak van het oplopende aantal. Om een idee te hebben over welk aantal men het heeft verwijs ik naar onderstaande link van het RIVM.https://www.rijnmond.nl/nieuws/199133/RIVM-aantal-nieuwe-coronabesmettingen-in-de-regio-met-312-het-hoogst-in-maanden

Het oorspronkelijke plan was om op Dinsdag 22 September een zogenoemde corona alarmsysteem te lanceren, aan de hand van het aantal besmettingen in een bepaald gebied zal er bepaald worden als het desbetreffende gebied als een waakzaam, zorgelijk of ernstig gebied zal worden aangemerkt. Zoals eerder gezegd is er door het grote aantal besmettingen besloten om een extra persconferentie te houden waarin de te nemen maatregelen zullen worden bekend gemaakt door Premier Rutte.

Zal er ooit een eind aan komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top