Corona kerstfeest 2020

Hoe zal het dit jaar gaan zul jij je misschien ook wel afvragen denk ik, nou jij bent niet de enige mag ik je vertellen. Niet samenkomen met het gezin, niet naar oma en opa, hoe dan? dit zijn toch juist de dagen waarop we als familie bij elkaar komen. En toch mag ik je gerust stellen dat er manieren zijn om het samen toch wel leuk te hebben op de een of andere manier. Je hoeft er gelukkig geen technische opleiding voor te hebben gedaan. Mocht je er (nog) niet handig in zijn dan kun je het er alvast met de familie over hebben en bespreken waar jullie gebruik van gaan maken. Je kunt bijvoorbeeld via Zoom, Skype, Facetime of Whatsapp elkaar toch in beeld zien. Ik heb ook geen technische achtergrond, ik werk “gewoon” in de Geestelijke gezondheidszorg https://middleagedcreative.nl/een-dag-op-mijn-werk/ Om alvast naar het kerstfeest toe te leven kun je nu misschien al nadenken over je decoratie,je kan online rustig op je gemakje vanuit huis een keus maken over welke kleur en wat voor soort decoratie je wil hebben.

Bij veel mensen hoort een kerstboom bij Kerstfeest, ze zijn er in verschillende afmetingen te vinden

Nu we toch al een beetje in de sfeer komen door erover te praten krijg ik er wel al een beetje zin in, jij ook? Waar gaat jou voorkeur naar uit, een kunst- of echte, óf helemaal geen boom? Even iets tussendoor over mezelf, wij hadden tot vorig jaar steeds een kunstboom( mijn kleindochter noemt het neppe boom) elk jaar tuigden wij de boom op met andere kleur versieringen, lichtjes etc. Het afgelopen jaar heb ik dus echt de boom moeten weggooien onder lichte druk van mijn jongste dochter nadat we hem hadden afgetuigd, en weet je waarom? Onze boom was al meer dan 15 jaar deel van ons gezin, maar hij werd steeds kaler en de leeftijd werd steeds zichtbaarder. Begin januari hebben wij echt vaarwel moeten zeggen en gaan dit jaar dus een nieuwe aanschaffen, ik hoop dat deze ook héél lang in ons midden mag vertoeven. Eigenlijk heeft de boom niets met kerstfeest te maken, zie hier de betekenis van kerst, volgens de Bijbel.

Mooi toch, de twinkelende lichtjes!

Gezellig met familie, vrienden of collega’s naar de kerstmarkt zit er naar alle waarschijnlijkheid ook niet in dit jaar, een gezamenlijk kerstontbijt en kerstdiner gaat het dus ook niet worden! Wij hebben de gewoonte om elk jaar als gezin bij elkaar te komen, we eten samen, doen spelletjes en doen cadeautjes uitpakken. Aangezien mijn 2 oudste kinderen hun eigen gezin hebben en we niet bij elkaar mogen komen zal ik dit jaar alleen met mijn jongste dochter zijn, die woont nog lekker bij mij. Met Pasen hadden we via Face-time onze telefoons aangezet en op die manier toch samen ons Paas brunch momentje gehad. Waarschijnlijk gaan we het ook weer op zo’n manier doen met kerst om toch een gevoel van samenzijn te hebben en onze Corona kerstfeest zo te vieren. Ook binnen de kerken zal alles dit jaar aangepast gevierd worden.

Heb jij al een idee hoe jou kerst er dit jaar gaat uitzien, vier je het überhaupt wel want niet iedereen doet eraan mee. Misschien denk je “ik laat het maar over me heen komen” of het hoeft allemaal niet? Voordat je gaat nog even een kleine aanvulling, je kunt hier nog veel meer kerstgerelateerde onderwerpen vinden. Neem er eens een kijkje en laat weten wat je weer van deze blog.

Groet en tot gauw!

Meanke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top