Wees niet bang om ouder te worden

Heerlijk genieten van elkaar, en van de kleine dingen in het leven.

Heb jij er moeite mee om ouder te worden? Sta er eens bij stil dat het misschien wel de leukste fase van je leven kan zijn! Wees niet bang om ouder te worden, het is helemaal niet zo erg als je misschien denkt. Minder prestatie gericht en meer genieten van het leven. Wie had gedacht dat ik dit ooit zou kunnen zeggen én er ook nog over zou kunnen schrijven, geloof me, ouder worden heeft nadelen, maar zeer zeker ook héél veel voordelen.

Ik ga het hebben over 7 redenen waarom ouder worden helemaal niet zo erg is. Geloof me, er zijn enorm veel mensen die bang zijn om “oud” te worden, ze schrikken ervan wanneer de “kraaienpootjes” en grijze haren tevoorschijn komen. Voor sommige mensen is het de juiste tijd om op zoek te gaan naar informatie over botox behandelingen “just in case”😉. Ouder worden hoort nu eenmaal bij het leven en het is iets dat we gewoon moeten accepteren, of we het nu willen of niet.

Lekker genieten van een wandeling.

Momenteel ben ik 57, ik voel me nog fit genoeg (al zeg ik het zelf) ik ervaar het als een zegen. Door de jaren heen worden veel dingen minder belangrijk, wat een andere bijvoorbeeld van je denkt of vind stoort je helemaal niet, of in veel mindere mate. Je maakt je veel minder druk over de dingen om je heen. Wel of geen uitnodiging krijgen voor een feestje, het doet er niet toe. Van een wandeling kan je bijvoorbeeld op een heel bijzondere manier genieten, het zijn de kleine dingen die het leven zo leuk en bijzonder maken. Het is als je het mij vraagt helemaal niet erg om ouder te worden.


7 redenen voor mij waarom ouder worden helemaal niet erg is:

 • Je weet wat je wel en niet wil en kan genieten van de kleine dingen in het leven.
 • Beseffen wat de belangrijke dingen zijn in het leven.
 • Plezier en welzijn te stellen boven het vergaren van spullen (Genieten van de momenten in het leven)
 • Steeds meer waarderen dat gezondheid goud waard is (doordat er mensen om ons heen overlijden of ziek worden)
 • Je verzamelt steeds meer herinneringen die je af en toe kunt ophalen (leuk om met de kinderen en of kleinkinderen over te praten)
 • Uiterlijk is veel minder belangrijk, dat wil niet zeggen dat je er dan slonzig bij gaat lopen (je begrijpt wel wat ik bedoel te zeggen toch!)
 • Meer rust en wijsheid, niet steeds meer te hoeven presteren( zoals de maatschappij van ons vraagt)

Vanaf vandaag nooit meer zeggen dat ouder worden erg is want elk jaartje erbij is een geschenk die we moeten waarderen! Het leven is een geschenk.

Hoe denk jij hierover? voel je vrij om een reactie achter te laten.

Groetjes & tot gauw!

Meanke

4 thoughts on “Wees niet bang om ouder te worden

  1. Thank you Jane, what a nice response. you are absolutely right.
   When I was much younger I thought life would be boring when I turned 50. I don’t experience that at all.
   Age doesn’t have to be a block.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top