Covid test gedaan en……

Ja, je leest het goed, heb jij al eens een Covid test gedaan, nou ikke wel en nee niet omdat ik klachten had maar omdat ik in de ouderenzorg werk. Zie https://middleagedcreative.nl/een-dag-op-mijn-werk/ Tijdens de eerste golf van de Corona uitbraak eerder in het jaar zijn we bespaard gebleven, helaas de tweede keer niet. Daardoor moesten alle medewerkers en cliënten getest worden. De test op zich viel mij wel mee, in tegenstelling tot wat ik eerder in de wandelgangen gehoord had. Het hangt er ook wel van af wie de test bij je afneemt denk ik.


Intussen is een deel van onze afdeling omgebouwd tot Cohort afdeling, we zijn helemaal geïsoleerd van de andere afdeling. Degene die op de desbetreffende afdeling staan worden de eerst komende periode ingedeeld om alleen op de unit te werken. Het is bijzonder om er te werken, omdat dit soort dingen geen dingen van alledag zijn. Ik kan je vertellen dat ik na mijn dienst helemaal gesloopt ben, we lopen namelijk de hele dienst in schort, handschoenen, mondkapje, en haarnetje. https://www.nursing.nl/blog/blog-hugo-applaus-liever-een-volle-voorraadkast/

Heb jij je in de afgelopen periode ook moeten laten testen in verband met je werk of omdat je klachten had? Het blijft een nare situatie waar we ons in bevinden. Een week na de eerste test moesten wij wederom getest worden, o ja vergeten te zeggen, in de tussenliggende tijd van testen en wachten op de uitslag moesten mijn dochter en ik in quarantaine totdat de tweede test uitslag binnen was.
Binnen blijven tot de uitslag bekend was.

In de tijd na mijn eerste test was er niets aan de hand en had ik geen klachten, tot 1 dag voordat ik voor de tweede keer getest moest worden. Ik kwam die dag thuis na mijn nachtdienst, ben gaan douchen zoals gewoonlijk en ben naar bed gegaan nadat ik tussendoor wakker was had ik last van koude rillingen, gewrichtspijnen en hoofdpijn. Ik heb me meteen ziek gemeld zoals de afspraak is op het werk. De volgende dag moest ik dus gaan voor de tweede test, ik heb mezelf echt moeten slepen om naar buiten te gaan zodat ik getest kon worden. Het heeft me een uur gekost om mezelf aan te kleden en het huis uit te kunnen gaan voor de test, daar ging ik, sweater aan, petje op, mondmasker niet te vergeten en mijn winterjas aan omdat ik bibberde als een rietje. Daarna was het afwachten op de uitslag. Ik heb bijna 2 volle dagen in bed doorgebracht en wat het nog iets erger maakte was het lange wachten op de uitslag.

Test buisjes die richting het lab. gaan.

Uit frustratie en door het lange wachten op de uitslag heb ik een algemene email verstuurd naar al onze medewerkers inclusief artsen enz. waarin ik mijn frustratie kon uiten, niet zozeer met het idee dat erop gereageerd zou worden. Enkelen hebben hier toch wel op gereageerd en dat stel ik op prijs. Uiteindelijk kreeg ik na 3 dagen op vrijdag avond om precies te zijn 18:37 een lang verwachtte telefoontje van een arts van onze kliniek met de uitslag POSITIEF nou, nou, nou dat was even slikken maar ik heb me er intussen overheen kunnen zetten en ben aan de ene kant toch dankbaar dat ik geen heftige klachten heb. Voorlopig zit ik nog wel effe thuis. Heb jij dit ook moeten doorstaan of ken je iemand die er nu doorheen gaat, stuur de link door. Laat een bericht achter, ik zal er zeker op reageren, bedankt dat je hier weer was, tot de volgende keer en wees voorzichtig.

Groet en tot gauw!

Meanke.

7 thoughts on “Covid test gedaan en……

  1. Beterschap, ik hoop dat je snel weer opknapt. Zo’n test lijkt mij echt verschrikkelijk, heb hem gelukkig nog niet hoeven doen. Maar aangezien de maanden van griep en verkoudheid er weer aankomt zal ik er ook niet aan ontkomen ben ik bang.

    1. Hi, wat fijn dat jij hier niet mee te maken hebt gehad. Dankjewel dat je de tijd genomen hebt om te willen reageren, het gaat gelukkig steeds beter met mij. Naar wat ik begreep zal het wel langer duren voordat mijn geur en smaak terug is maar er zijn ergere dingen in de wereld. Thanks en doe voorzichtig.

      Meanke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top