Leer van je natuurlijke haar te houden.

Iedereen heeft zijn of haar eigen reden waarom ervoor gekozen wordt het haar op een “natural way” te dragen. De keus om geen chemicaliën of stijl tangen te gebruiken waardoor de haar structuur word gemanipuleerd is een weloverwogen keus. Om het maar even bij mezelf te houden, in de jaren 70 zat ik als enige kleurling op een basisschool in Nieuwerkerk aan den Ijssel (Nederland) met mijn Afro was ik toen een bijzondere verschijning lol. Wat me nog bijgebleven is over die periode was dat mijn haar na terugkeer van school zwemles op school er niet uit zag. Door het chloorwater brak mijn haar heel erg en wat het nog erger maakte is dat er van huis uit werd gekozen om mijn haar te straighten.

Als je haar er zo heerlijk verzorgd uitziet loop je vanzelf rond met deze glimlach.

Ik wist toen niet beter en vond het ook wel mooi staan, ik heb de jaren daarna mijn haar op verschillende manieren gedragen, ik heb mijn haar gestyled, curly gehad, gevlochten. Ik heb geleerd om van mijn natuurlijke haar te houden en te verzorgen met de juiste producten. Dit doe ik sinds 10 jaar, ik heb veel onderzoek gedaan om te weten welke haar producten er wel of niet goed zijn en die mijn natuurlijke krullen er mooi(er) uit doen zien. Intussen heb ik enkele producten die het absoluut goed doen in mijn haar want elk haar heeft ander onderhoud nodig. Ik ben trots op de manier hoe ik mijn haar draag,Waar we vroeger alleen Castor olie en Vaseline in ons haar zetten hebben we tegenwoordig de keus uit meer dan duizend verschillende haar producten. Je kunt er zoveel geld aan uitgeven als je zelf wilt en je hebt het allemaal zelf in de hand.

Lekker toch als je haar heerlijk verzorgd is en je krullen precies zitten zoals je wilt.

HET DRAGEN VAN ONS NATURAL HAIR HEEFT TE MAKEN MET ZELF ACCEPTATIE. Het leren houden van jezelf, wij moeten onze kinderen van jongs af aan leren zichzelf te accepteren om wie ze zijn en zich niet gaan vergelijken met een ander. Ieder is uniek en heeft zijn eigen schoonheid, dit is ook een bepalende factor in de opvoeding en in onze hedendaagse wereld.

Heel belangrijk om een goed voorbeeld te zijn voor onze kinderen, leer ze van zichzelf te houden en trots te zijn op hun natuurlijk haar.

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop wij ons haar kunnen dragen, de laatste trend is ook het dragen van een pruik, korte, lange, gekleurde, met krullen enz. Je wordt ermee kapot gegooid op social media, er worden ook steeds vaker workshops gegeven over het onderhouden van het natuurlijk haar, er zijn speciale groepen op Instagram, Facebook, Pinterest en YouTube. Draag je haar met trots, het is je kroon die niemand van je hoofd af haalt. Het maakt eigenlijk ook helemaal niet uit welke haarstijl je hebt, zolang jij je er maar prettig bij voelt. Zorg dat het er altijd netjes en verzorgd uit ziet, behandel je haar met liefde want zolang je leeft zul je het er maar mee moeten doen (lol). Je hebt een levenslange relatie met je haar, zorg dus dat het goed zit.

Natuurlijke schoonheid.

Het zou fijn zijn als je hierop zou willen reageren, ik ben benieuwd naar jou ervaring(en). HAVE A GOOD HAIR DAY!

Groet en tot gauw!

Meanke

Geef een reactie

The e-mail address will not be published. Required fields are marked with *

Back to top