Goede voornemens of goede keuzes

Goede voornemens of goede keuzes maken, het is maar hoe je het zelf wilt benoemen. Heel vaak aan het begin van elk nieuw jaar hebben de meeste van ons weer goede voornemens, het is een jaarlijks terugkerend onderwerp. Wat steeds weer opvalt is dat de meeste goede voornemens al binnen het eerste kwartaal vervagen en we geneigd zijn op de “oude voet” verder te gaan. Ik maak mezelf hier ook schuldig aan, ik zie het meer als een belofte die je aan jezelf maakt, afspraken eigenlijk. Maar…..hoe kunnen we ons eraan houden?

Sportschool bezoeken, een van de top drie voornemens.

De meest uiteenlopende goede voornemens vliegen je elk jaar weer om de oren zoals “dit jaar ga ik stoppen met roken”, “dit jaar ga ik echt meer sporten”, een andere topper is “ik ga beter letten op wat ik eet” en ga zo maar door. Dit zijn misschien wel de drie meest gemaakte beloftes voor het nieuwe jaar. Weet je ook waarom deze voornemens zo moeilijk zijn vol te houden?. Het vraagt om flinke aanpassingen in het dagelijks leven, verandering van levensstijl en een grote portie discipline. De kern moet goed uitgezocht worden ( hoe komt het dat het zo moeilijk vol te houden is) en daarna een plan maken om ermee aan de slag te gaan.

Zie hieronder voornemens die wel goed haalbaar zijn:

  1. Vrijheid: Leer je zelfvertrouwen te ontwikkelen, dat geeft je een gevoel van vrijheid. Wie echt vrij wilt zijn hoeft niet te wachten op het winnen van de loterij, of wachten totdat je de pensioenleeftijd hebt bereikt. Lees hier ook https://sochicken.nl/vrijheid-zit-van-binnen voor meer tips.

2. Succesvol zijn: Wat je hierbij zou kunnen helpen is om niet meerdere ballen op te houden. Schrijf op wat je allemaal zou willen doen en maak een verdeling van urgent en minder urgent. Focus op één ding tegelijk en werk het rijtje af. Hier lees je er ook meer over http://www.carrieretijger.nl/functioneren/succes

Wat ook heel handig kan zijn om je voornemens toch vol te houden is het gebruiken van een planner, in een van mijn voorgaande blogs heb ik het over het gebruik van een planner https://middleagedcreative.nl/plannen-ja-of-nee/

Misschien heb je ook tips hoe de goede voornemens goed vol te houden zijn, deel ze gerust met ons.

Groet & tot gauw!

Meanke

2 thoughts on “Goede voornemens of goede keuzes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top