Vrouwen van middelbare leeftijd.

Aan een nieuwe baan of hobby beginnen
Als ik het heb over vrouwen van middelbare leeftijd val ik daar ook onder. Ik weet niet hoe jij hier tegenaan kijkt, welk gevoel en welke gedachte je erbij hebt als men je in dit “hokje” plaatst. Persoonlijk voel ik me nog fit om dingen te gaan ondernemen. Voor nu zijn het de grijze haren die ik hier en daar kan ontdekken wanneer ik in de spiegel kijk. Laten de grijze draden zich ook al zien bij jou?. Vroeger als ik mensen hoorde praten over vrouwen van middelbare leeftijd dacht ik meteen aan vrouwen met steunkousen aan, die bij elkaar op thee visite gaan, thuis zitten en nog meer van dat soort dingen. Maar….. daar hoor ik toch niet bij!

Middelbare leeftijd is een cruciale leeftijdscategorie die tussen jong volwassen en bejaarden zit. De exacte minimum en maximum leeftijd is niet duidelijk gedefinieerd. In westerse landen komt het neer op een leeftijd tussen 40 en 60 jaar. Klopt het wel wat men zegt; “ouderdom komt met gebreken”

Enkele lichamelijke veranderingen zijn;
*huid wordt minder elastisch
*haar begint grijs te worden.
*krachten en denkvermogen verminderen.

Het is allemaal wel heel confronterend nu ik erover schrijf (lol), ik herken ook enkele van bovenstaande punten maar heb er het gevoel (nog) niet bij van ouder worden. Ik voel me nu in de bloei van mijn leven, ik bruis juist van energie en heb zoveel dingen op mijn lijstje die ik nog wil gaan doen. Ik ben enorm gek op reizen en heb nog veel bestemmingen waar ik heel graag nog naartoe zou willen gaan.

Je bent zo oud als je jezelf voelt

De meeste vrouwen van onze leeftijd die kinderen hebben, worden oma of hebben het verlangen om een kleinkind te hebben. (oma worden of zijn, daar heb ik het in een ander blog over) Hoe zit het bij jou, heb je zelf kinderen en of kleinkinderen en op welke leeftijd werd jij oma? Ik werd op 38 jarige leeftijd oma, mijn kleindochter is dit jaar 18 geworden.

Tijd met de kleinkinderen spenderen

In deze periode kijkt men vaak ook terug op het leven, herken je dit?. Kijken waar je nu staat in het leven, alle gebeurtenissen uit het verleden een plekje geven en verwerken zodat je vooruit kunt kijken. Zolang het verleden niet is afgesloten blijf je het met je mee dragen, dan heb ik het over de minder leuke dingen die je dan kunnen blokkeren( uit eigen ervaring) Dingen zoals verlies van jou geliefden, scheiding, verlies van je baan enz. Ga op zoek naar nieuwe uitdagingen in je leven waar je iets van kunt leren, dingen die je een blij gevoel geven, dingen waar je een ander mee kan bemoedigen. Je levenservaring kan voor een ander van grote toegevoegde waarde zijn. Onderschat je zelf niet, deel het met anderen en praat erover.

Met gelijkgestemde vrouwen om de tafel zitten

Ik ben nu op het punt in mijn leven waarin ik me minder druk maak om de dingen om me heen. Ik bedoel te zeggen dat ik er anders mee om ga. Door de jaren heen heb ik geleerd niet vanuit emotie te reageren op de dingen die er om me heen plaats vinden. Enkele dingen waar ik nu van geniet in het leven; de omgang met leeftijdsgenoten, mezelf uitdagen om dingen te ondernemen waarbij ik iets kan creëren dat blijvend is, anderen bemoedigen, met name andere vrouwen. Ik heb een paar erg leuke online contacten gelegd op Instagram met vrouwen vanuit verschillende delen van de wereld. We delen met elkaar waar we doorheen gaan (zijn gegaan) en bemoedigen elkaar. Feel free to follow me, je vind mij onder dezelfde naam https://www.instagram.com/middleagedcreative/ Als er iets is waar je met mij over zou willen praten mag je een bericht achterlaten. Je gegevens worden niet online vertoond. Deel dit met andere vrouwen als je denkt dat ze wat aan zullen hebben. Vergeet niet te abonneren om als eerste een melding van nieuwe blogs te ontvangen.

Groet en tot gauw!

Meanke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top