Recept voor overheerlijke luchtige cinnamon rolls

Overheerlijke cinnamon rolls

Nadat je deze overheerlijke cinnamon rolls op deze manier gemaakt zal je het nooit meer anders maken. Ze zijn overheerlijk, om je vingers erbij af te likken. Ik ben een grote liefhebber van cinnamon rolls, in het Nederlands beter bekend als kaneelbroodjes, ik denk dat er met mij nog meer mensen zijn die hier gek op zijn. Je kan ze mét en zonder glazuur maken, je kunt ze als ontbijt, bij een brunch of als lunch eten. Het is ook een heerlijke traktatie voor als je bezoek ontvangt. Ik lust ze het liefst als ze een beetje warm zijn. Nou genoeg gepraat, zullen we dan maar aan de slag gaan om deze overheerlijke luchtige cinnamon rolls te maken.

Wat heb je nodig:

 • 235 ml. warme melk
 • 7 gr. droge gist
 • 2 eieren
 • 75 gr. gesmolten boter
 • 100 gr. witte suiker
 • 1 thl. zout
 • 500 gr. broodmix of zelfrijzend meel
 • 175 ml. slagroom
 • deegroller

Voor de vulling:

 • 200 gr. bruine suiker
 • 20 gr. kaneel
 • 75 gr. boter

Bereiding:

1.Doe de warme melk in een kom, roer de suiker erdoorheen totdat het is opgelost. Strooi de gist over de warme melk en laat ongeveer 10 minuten oplossen en rijzen. Klop daarna de eieren, boter, en de zout erdoorheen. Voeg daarna geleidelijk de broodmix of zelfrijzend meel toe. Zodra het deeg zich vormt leg je het neer op het werkoppervlak en kneed het voorzichtig tot een zacht samenhangend deeg. Voeg tijdens het kneden naar behoefte bloem toe totdat het een soepel deeg is geworden. Leg daarna het deeg terug in een ingevette kom, bedek het met een theedoek, laat het 45-60 minuten rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.

2.Verwarm de oven voor op 175 graden, bedek je bakplaat met bakpapier. Nadat het deeg gerezen is haal je het uit de kom en leg je het neer op je werkoppervlak waar je lichtelijk bloem overheen hebt gestrooid. Rol het deeg uit met een deegroller tot een grote rechthoek, verdeel daaroverheen de gesmolten boter, en strooi als laatst de bruine suiker en kaneel erover. Rol daarna het deeg op tot een dikke rol en snijd in stukken van ongeveer 1 1/2 cm. dikte.

3.Leg daarna de gesneden stukken op de platte kant op de bakplaat en dek het af met een theedoek, laat nog eens rijzen tot het in grootte is verdubbeld, ongeveer 30 minuten . Bak ze daarna 7-10 minuten in de voorverwarmde oven , haal ze er even uit en giet meerdere lepels slagroom over elk broodje. Leg ze daarna terug in de oven en bak ze in 20-25 minuten verder tot ze goudbruin zijn aan de bovenkant.

4. De broodjes kunnen afgedekt en gekoeld bewaard worden.

Als de cinnamon rolls in grootte zijn verdubbeld kunnen ze de oven in.

Enkele tips:

1.Zorg dat al je benodigdheden op kamertemperatuur zijn. Laat je gist niet in aanraking komen met zout en boter, anders verliest het zijn werking. Neem je tijd voor het kneden van het deeg 20-25 minuten. Rol je deeg uit tot 1/2 centimeter dikte. Laat je deeg zichtbaar toenemen in volume, dat zorgt ervoor dat je broodjes lekker luchtig worden.

Eet smakelijk, laat weten hoe ze gesmaakt hebben.

Groet en tot gauw!

Meanke

7 thoughts on “Recept voor overheerlijke luchtige cinnamon rolls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top